
התאמה של פלטפורמת בנייה למטרה של האתר
מתוך קורס בניית אתרי אינטרנט - שיעור מספר 1האם גם אתם מתלבטים לגבי הפלטפורמה שעליה כדאי לבסס את האתר שלכם? האם לבסס את האתר על מערכת קוד פתוח? ואם כן, על איזו מערכת ניהול ומסחר אלקטרוני? הנה כמה תשובות
ההחלטה, על איזה סוג טכנולוגיה ועל איזו מערכת ניהול יש לבסס את אתר האינטרנט היא החלטה מהותית, שיש לקבל ממש בתחילת הדרך.
נכון שניתן להעביר תכנים ואפילו אתרים שלמים בין מערכת אחת לשנייה, אבל מעבר כזה אינו זול והוא לעולם לא יחליף בניית אתר לעסק על תשתית ייעודית, מקורית.
אתרי תדמית "פשוטים"
לאתר תדמית פשוט, שכולל כמה עמודי מידע וטופס כללי ליצירת קשר, אפשר להשתמש בערכות נושא חינמיות, או כאלה שנבנים במסגרת הצעת קידום לעסק קטן.
מעבר לכמה עמודים, גם לאתר שהוא אתר בסיסי, רצוי מאוד לבחור במערכת קוד פתוח, שמבוססת על שרת לינוקס (להבדיל ממערכת .NET, שרצה על שרתי חלונות). מערכת כזו תהיה זולה יותר להקמה, רזה ודורשת פחות משאבים.
יתרון נוסף של מערכות קוד פתוח הוא זה שיש הרבה מאוד מפתחים שיודעים לעבוד על מערכות כאלה והרבה תוספים שמיועדים להן. בצורה כזו תוכלו תמיד להתפתח בקלות ולפתח את האתר.
הפלטפורמה הטובה ביותר שקיימת היום בשוק לצורך זה היא וורדפרס: מערכת ניהול תוכן חינמית, מבוססת קוד פתוח, שמובילה היום את השוק הזה.
לוורדפרס יש היום מאות אלפי (אולי מיליוני) מפתחים ומעצבים ומנהלי תוכן, שמפתחים לא רק אתרים, אלא גם תוספים לאתרי וורדפרס. תוספים אלה חלקם חינמיים וחלקם בתשלום.
מערכות ניהול תוכן אחרות, כמו ג'ומלה או דרופל, ננטשו, פחות או יותר, והן כבר הרבה פחות פופולאריות היום.
אתרי תדמית "כבדים"
בתחום הזה היה יתרון די ברור למערכות מבוססות .NET, על פני מערכות קוד פתוח. כיום היתרון הזה כמעט ולא קיים, כך שבחירה בקוד פתוח ובוורדפרס תהיה נכונה גם כאן.
אתרי מסחר אלקטרוני
אתרי מסחר אלקטרוניים רבים מאוד מבוססים היום על קוד פתוח ומערכות לינוקס. לעסק ישראלי ממוצע, ואפילו יותר מכך, אין מה לחפש במערכות קוד סגור, יקרות וייעודיות.
לוורדפרס, כמערכת ניהול התוכן, ניתן לחבר היום תוסף קניות פופולרי בשם ווקומרס, שכמו וורדפרס, גם הוא חינמי בתצורה הבסיסית שלו.
מערכות קניות אחרות הן:
מג'נטו: מערכת גדולה, מתוחכמת מאוד, שעליה אפשר לבסס ולבנות אתר שלם. החיסרון הגדול שלה הוא בכך שהיא מסובכת יחסית לתפעול, ומאוד לא ידידותית.
שופיפיי: מערכת סגורה שקל אמנם לבנות על גביה חנות מקוונת, אבל אי אפשר להחליף אותה בלי לנטוש לחלוטין את החנות, ולבנות חנות חדשה מאפס.
ולסיכום: אם אתם בונים אתר, התייעצו עם בעל מקצוע בתחום. אפיינו את הצרכים שלכם ובהתאם להם – גבשו את הפתרון הטוב ביותר עבורכם.