כל מה שצריך לדעת על הר הכסף ועל הר הביטוח

מתוך קורס כללי - שיעור מספר 5

 

שגרת החיים שלנו לחוצה, אנחנו רצים מדבר לדבר ולא באמת עוצרים כדי להביט בנעשה ולהיערך לעתיד שלנו.

במהלך השנים כל אחד מבטח את עצמו בביטוחים השונים, ישנם ביטוחים רבים בהם, ביטוח דירה, ביטוח רכב, ביטוח חיים וביטוח בריאות.

כאשר אנו רוכשים פוליסת ביטוח אנחנו לא באמת עוצרים ומחשבים האם כבר קיימת לנו אחת שמכסה את הביטוח על הדבר שעבורו אנו רוכשים כעת את הפוליסה.

ישנו מושג שנקרא כפל ביטוחי והוא מתאר מצב שהיה קורה פעמים רבות עד לפני כמה שנים, מצב בו אדם היה רוכש פוליסת ביטוח ולא הייתה לו יכולת לברר האם ברשותו יש ביטוח שמכסה את הביטוח החדש שכבר קנה, בגלל חוסר הוודאות לציבור הכללי אדם יכל לשלם מספר פעמים על מספר ביטוחים שונים שבעצם מכסים את אותו התחום.

אך לפני כמה חודשים השיק משרד האוצר אתר חדש שנקרא הר הביטוח שנועד לפתור את בעיית הכפל הביטוחי ובעיות נוספות.

 

מהו הר הביטוח?

 

הר הביטוח הוא אתר בו יכול כל אדם להיכנס ולברר מהם פוליסות הביטוח שברשותו וכך הוא ידע האם הוא צריך לרכוש פוליסות נוספות או האם הוא משלם על ביטוח כפול בלא ידיעתו.

הכניסה לאתר היא חינמית ואין צורך לשלם על בירור הביטוחים, לאתר יכול כל אדם להיכנס ולברר אודות ביטוחיו.

הכניסה לאתר היא על ידי מספר פרטים מזהים, אם הבחנתם בכפל ביטוחים תוכלו לפנות לחברות הביטוח ולהחליט איזה ביטוח משתלם עבורכם ועל איזה ביטוח תעדיפו לוותר.

הרעיון שעליו מבוסס הר הביטוח הוא האתר הר הכסף .

 

מהו הר הכסף?

 

הר הכסף הוא אתר שהושק לפני כשנה ומטרתו היא איתור חשבונות בנק ופיקדונות שאין בהם תנועה.

לפני השקת האתר הגיעו הבנקים בישראל למצב בו היו חצי מיליון חשבונות ללא תנועה בהם היו כתשעה מיליארד שקלים ששכבו בבנקים.

מן הסתם האנשים שהכסף היה שייך להם לא באו לקחת את כספם מהבנק בגלל חוסר ידיעה על קיומו של הכסף , חלק מהכספים הללו היו פיקדונות שהגיע זמן פירעונם ובעליהם לא ידעו על קיומם.

פיקדונות שלא בוצעה בהם תנועה במשך חודשיים או חשבונות עובר ושב שלא נעשה בהם שימוש כעשרה חודשים הם שנקראים ללא תנועה.

כדי למנוע את המצב של חוסר הידיעה של הציבור על כספו, החליט בנק ישראל להשיק את הר הכסף.

האתר יהיה פתוח לקהל הרחב והכניסה אליו תהיה באמצעות מספר פרטים מזהים של המשתמש באתר, לאחר הכניסה לאתר יופיעו לפני המשתמש רשימה של החשבונות והפיקדונות ללא תנועה שנמצאים ברשותו.

באתר לא יופיעו פרטים כמו כמה כסף יש בחשבון או כמה כסף אפשר לפרוע מהפיקדון, אלא יופיעו פרטים מזהים של הבנק בלבד וכך יוכל המשתמש לברר על כספו בפרטיות דרך הבנק.